Betala med Swish, kortbetalning eller via faktura med Klarna.

Guds erbjudande om försoning och evigt liv i Jesus Kristus

Gud har många attribut, bl.a. Helig, Rättfärdig och Kärleksfull. Han skapade oss människor för att ha en relation med Honom. Vi har dock vänt Gud ryggen och valt att gå vår egen väg och försökt göra oss oberoende av Honom. Detta är vad Bibeln kallar för synd (Jes. 53:6). Konsekvensen av att gå sin egen väg – istället för Guds väg – är döden eftersom Gud är livet.

Men Guds plan och vilja för oss är evigt liv, och därför bestämde Han sig för att ge oss en lösning för att vi ska kunna bli räddade och inte gå evigt förlorade (Joh. 3:16). Eftersom synden kom in i världen genom Adam och Eva, de första människorna på jorden, och skadade alla människor, måste lösningen på synden komma genom en människa som är fri från synd (Rom. 5:12-21).

Det gjorde Gud genom att Han i Jesus Kristus kom in i människosläktet och levde ett liv fritt från synd, för att sedan rädda mänskligheten från synden med dess konsekvenser. I sin stora kärlek bytte Jesus plats med dig och mig och tog på sig straffet vi förtjänade för våra synders skull när Han själv helt oskyldig, dog på ett kors och sedan uppstod igen på tredje dagen, bland annat för att pga. av Hans Gudomliga och syndfria natur, kunde döden inte hålla honom. Därefter visade Jesus sig för sina lärjungar och många andra människor som blev ögonvittnen av Hans uppståndelse från de döda efter att han har blivit upptagen till himlen (Rom. 5:8, Tit. 3:4-5, Mark. 16:9-14).

Endast genom det Jesus gjorde på korset kan vår brutna relation med Gud bli hel igen. Alla människor som väljer att lita på det Jesus har gjort för oss på korset och väljer att vända sig till Gud för att börja gå på Hans väg, får rätten att bli Guds barn och får det eviga livet som gåva, helt oförtjänt (Ef. 2:8-9, Joh. 1:12).

Guds kärlek är på riktigt!

Allt detta vittnar Bibeln om, som är Guds nedskrivna ord till mänskligheten. Genom Bibeln kan vi lära känna Gud och Hans vilja för oss. I Bibeln uppenbarades Guds frälsningsplan för mänskligheten som vi precis läste om, men även Hans plan för framtiden. Bibeln är också till för den troendes vägledning, fostran och uppmuntran (2 Tim 3:16-17).

Har du frågor eller funderingar? Skriv till oss med hjälp av formuläret nedan!

    Updating…
    • Du har inga produkter i varukorgen.